Вртићи Бања Лука

”ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА 2018.”- СВЕ АКТИВНОСТИ

Поштовани посјетиоци нашег сајта,

На овом линку можете да пратите све објаве и све активности које су везане за овогодишњу ”Дјечију недјељу”. И то, од интерних активности по вртићима па све до посјете градоначелнику Бања Луке.


 

У петак, 5.10.2018. године, у непосредној близини вртића ”Срна”, градоначелник нашег града отворио је још једно дјечије игралиште на радост свих малишана у околини улице Симе Миљуша. Наравно да смо и ми из ”Срне” били присутни на свечаном отварању.


Сајам дјечијих права

Вртић “Невен”МАЛИ “СПАРТАНЦИ”

Као и сваке године и овај пут смо узели учешће у већ традиционалном Спортском фестивалу “Спартанац” у организацији СК “Спартак”. Читаве седмице (а све наравно у оквиру “Дјечије недјеље”) малишани наших вртића такмичили су се у разним спортским дисциплинама али и дружили са старијим другарима из многих школа.

Вртић “Пчелица”

Вртић “Радост”

Вртић “Срна” 

ВРТИЋ “СРНА”

Имамо право да шетамо у здравој околини. 

”БУБАМАРА” У ПОСЈЕТИ ГРАДСКОЈ УПРАВИ

ACO_6300_800x534

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, организовао је данас пријем за малишане из вртића „Бубамара“, поводом традиционалне „ Дјечије недјеље “.

Током пријема, Амиџић је рекао да градска аминистрација, организацијом бројних догађаја за дјецу током „ Дјечије недјеље “, настоји да укаже на потребе и права наших најмлађих суграђана и да промовише позитивне вриједности.

– Хвала малим другарима што су данас били наши гости, а посебно њиховој колегици Дорис која је у ових седам дана, откако траје ова манифестација, симболично управља градом као мала градоначелница – рекао је Амиџић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, нагласила је да је тренутно највећа потреба вртића „Бубамара“ ново дјечије игралиште, те позвала друштвено одговорне компаније да помогну Центру и дјеци подаре игралиште у овом вртићу.

– Такође, ово је прилика да се још једном укаже на потребу адаптације и изградње нових простора за вртиће како бисмо били у прилици да смјестимо дјецу коју сада нисмо у прилици да примимо у вртиће због ограничених капацитета – закључила је директорица Јелена Куртиновић.

*текст преузет са званичног сајта града Бањалука“НИСМО СВИ ЛЕТАЧИ”

У сриједу 03.10.2018. поводом обиљежавања Дјечије недјеље: “Вјерујем у себе” дјеца из вртића: Наша дјеца, Радост, Пчелица, Пинокио, Лептирић, Наташа, Сунце и Бубамара су посјетили Дјечије позориште Републике Српске гдје су уживали у представи: “Нисмо сви летачи” која шаље поруку о вриједности пријатељства као и праву на различитост. 

 

ПЛАВИ ЧУПЕРАК- ВЈЕРУЈЕ У СЕБЕ!

Средња васпитна група, вртића Плави Чуперак, на свој начин обиљежава „ДЈЕЧИЈУ  НЕДЈЕЉУ“.

Малишани са својим васпитачима, Слађаном Мишић и Милицом Достанић, већ мјесец дана уче да „живе вриједности“, да вјерују у себе и сопствене снаге.

Њиховом маштом и вољом настале су шарене рукотворине које су  3.10.2018. године у у свом вртићу на продајном штанду понудили одраслима, родитељима и најближим члановима својих породица.

Послали су снажну поруку да треба бити праведан и поштен пријатељ, саосећајан, одговоран, храбар и да треба вољети и ширити љубав.

Данас је готово најважније научити их  да се  увијек могу ослонити једни на друге, како данас у вртићу – тако и сутра као одговорни људи.

У прилогу погледајте кратак видео запис и фотографије са штанда. 

”НАША ДЈЕЦА” И ”ПЧЕЛИЦА” НА ”ПРОКИДС ФЕСТИВАЛУ”

У понедељак 1.10.2018. поводом обиљежавања Дјечије недјеље,  дјеца вртића”НАША ДЈЕЦА” и ”ПЧЕЛИЦА” присуствовала су отварању Првог дјечијег фестивала ”ПРОКИДС” у нашем граду и учествовала у свечаном дефилеу.  Забава се касније преселила у луна парк који су вриједни организатори поставили за посјетиоце.

 • Архиве

 • октобар 2018.
  П У С Ч П С Н
  « сеп   нов »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Град Бања Лука
  Јавна установа
  Центар за предшколско
  васпитање и образовање
  Бања Лука

  Улица Јована Дучића бр.3
  Бања Лука
  Тел. +387 51 490 532
  Тел. факс: +387 51 214 754
  e-пошта: vrtici1@blic.net